3 super lekkere havermout recepten (infographic)

3 super lekkere havermout recepten

Haver is een gezond volkorenproduct. Hoewel het vrij veel koolhydraten bevat, is het ook rijk aan vezels, eiwitten, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Je lichaam heeft allerlei voedingsstoffen nodig om te functioneren. Havermout is een veel gebruikt product, waarmee je veel verschillende havermoutrecepten kunt maken. In deze blog delen we het beste recept voor haver!

Wat is haver?

Haver is een volkorenproduct. Het is een versie van haver, gemaakt van gesneden en geplet haver. Deze volkoren granen zijn rijk aan vezels, magnesium, fosfor, zink en vitamine B1. Meestal worden ze voorgestomd om de kooktijd te verkorten. Het is geschikt voor zowel koud als warm voedsel.

Is havermout gezond?

De bereidingsmethode en de hoeveelheid havermoutpap bepalen de gezondheid van havermoutpap. De gezondste variant is 100% hele haver of hele haver. Veel supermarktproducten bevatten haver. Dit betekent echter niet dat ze gezond zijn, omdat ze slechts kleine hoeveelheden of toegevoegde suiker kunnen bevatten. Controleer daarom altijd de ingrediëntenlijst. Volkorenproducten eten is goed voor onze gezondheid en goed voor onze gezondheid.

havermout-recepten-koeken

Gezondheidsvoordelen

Dankzij deze voedingsstoffen heeft het eten van haver veel gezondheidsvoordelen. De belangrijkste zijn hieronder vermeld:

  • Het helpt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Daarom heb je een lager risico op hartziekten.
  • Dankzij vezels is het goed voor je darmen. Daarom draagt het bij aan een gezonde darmflora.
  • Het zorgt voor een lichte stijging van de bloedsuikerspiegel en een betere vertering van het voedsel dat je eet.
  • Havermout is zeer voedzaam en zorgt ervoor dat mensen zich langer vol voelen. Over het algemeen kunnen volkorenproducten je langer vol laten voelen. Dit zal ook uw eetlust verminderen en baden vermijden.

Wat eet je met haver?

Havermout is een multifunctioneel product dat gedurende de week van dag tot dag kan variëren. De meeste mensen weten dat het ontbijt is in de vorm van havermout met melk. Maar je hoeft geen havermout te maken. Hierdoor is het ook geschikt voor havermout, snacks of als toevoegingsmiddel aan gerechten en gebak. Je kunt het gebruiken in pannenkoeken, cakes, smoothies, eiwitrepen en andere voedingsmiddelen.

Havermoutrecept

havermout-recepten-havermoutpap

Havermoutpap is een gezond en populair havermoutontbijt. De basis van gezonde havermout is zeer eenvoudig en snel bereid.

  • Kies je haver: in de supermarkt vind je veel verschillende versies van haver, zoals gemalen haver, havermout en haver. Elke persoon weegt een portie van 40-50 gram haver.
  • Kies zuivelproducten of melkvervangers: havermout kan worden gemaakt met water, maar het zal het smakeloos maken. Alternatieven zijn pure melk of suikervrije plantaardige melk, zoals amandelmelk, havermelk of sojamelk. Gebruik 150 – 200 ml.
  • Bereid havermoutpap: Kook havermout ongeveer drie minuten met water of melk.
  • Voeg andere ingrediënten toe: voeg verschillende ingrediënten toe om de pap meer gekruid te maken. Denk aan een handvol noten en zaden, fruit, kokosrasp, cacaopoeder of kaneelpoeder.
havermoutpap-recepten

Klik hier om de infographic havermout recepten te downloaden.

Havermoutrecept

Laten we enkele van onze favoriete havermoutrecepten delen zonder geraffineerde suiker. Als je plantaardige melk zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk gebruikt in plaats van voeding, kun je ook geen melk gebruiken.