Fruit recepten

Fruit wordt verwerkt in smoothies, salades, taarten of desserts. Fruit kan in veel recepten worden gebruikt. Niet alleen heerlijk en kleurrijk, maar ook heel gezond. Fruit bevat veel vitaminen, mineralen en vezels. Je kunt het ook eindeloos veranderen. Op deze pagina vind je heerlijke fruitrecepten die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden.

Fruitshake

fruit smoothie

Kleurrijker drankjes dan fruitsmoothies zijn bijna onmogelijk! Voor smoothies kun je bijna alle soorten fruit gebruiken. Met aardbeien, bananen, mango’s en sinaasappels maak je geen fouten. Meng het met melk of yoghurt om een romig geheel te maken. Bevroren fruit smaakt geweldig in de zomer. Doe het in een blender of gebruik een handmatige blender. Je fruitsmoothie is klaar.

Formule bladerdeegvruchten

Ik wil graag wat lekkere snacks, maar laat niet zoveel achter? Maak je geen zorgen! Met fruit en cakes heb je een lange weg afgelegd. Een typisch voorbeeld zijn natuurlijk appelblaadjes. Misschien heb je dit ingrediƫnt al in je familie! Of ga naar bladerdeeg stoofpot, of (het is ook heerlijk!) Amandelkiwi bloemblaadjes. Met deze eenvoudige recepten kun je snel heerlijke koffie drinken.

rood fruit

Hoeveel fruit eet je elke dag?

Kan ik onbeperkt fruit eten? Een veelgestelde vraag. Fruit is gezond omdat het veel vitaminen, vezels en mineralen bevat. Maar fruit bevat ook veel natuurlijke suiker. Het voedselcentrum adviseert het eten van twee stukken fruit (200 gram) per dag. Als je verschillend bent tussen verschillende vruchten, krijg je alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Fruit kan altijd en overal gegeten worden. Haal het gewoon uit je vuist, je kunt het ook in salade doen, bananenplakjes op brood of appels, en pureer het in een pot. Bevroren fruit is net zo gezond als vers fruit.